Uutuudet

Smartti on kohtuukokoinen pakettiratkaisu

18.05.2016

YIT toi loppuviikoksi Helsingin Kansalaistorille 26-neliöisen mallikodin, josta löytyvät kaikki kodin toiminnot kompaktissa muodossa. Kyse on yhtiön uudesta asumiskonseptista, jossa yhdistyvät toiminnallisuus, muunneltavuus ja kohtuullinen hinta. YIT:llä on suunnitteilla eri puolelle Suomea 10 rakennushanketta, joissa on yli 450 Smartti-kotia. Huoneistot ovat kooltaan 21,5 m2-61,5 m2.

 

Smartin suunnittelufilosofian taustalla on vakioitu mitoitus. Asunnoissa ei ole väliseiniä vaan kaapit ja liukuovet toimivat tilanjakajina ja lisäävät samalla huoneiston säilytystilaa. Yhtiö tarjoaa valmiiksi mietittyjä sisustustyylejä, jotka helpottavat asunnon muokkaamista yksilölliseksi oman elämäntyylin mukaan. Asunnot rakennetaan osin elementeistä, mikä säästää rakennusaikaa. Esimerkiksi kylpyhuone tehdään tehtaalla ja tuodaan valmiina asuntoon.

 

Rakennuskohteet edustavat yhtiön mukaan kohtuuhintaista ja kilpailukykyistä tuotantoa. Konseptiin kuuluu valmis rahoitusratkaisu, joka on kehitetty yhdessä S-Pankin kanssa. Suunnitelmissa olevien rakennushankkeiden asuntojen neliöhinta vaihtelee kohteesta riippuen 3000-3700 euroon neliö.

 

Yleisö voi tutustua Smarttiin Kansalaistorilla 18.–21.5. välisenä aikana. Keskiviikkona ovet ovat avoinna yleisölle klo 12–18 ja muina päivinä klo 10–18. Keskiviikkona ja torstaina malliasunto on sisustettu liikemiehen tarpeisiin, perjantaina 20.5. Smartti on nuoren naisen koti ja lauantaina 21.5. esillä on aktiiviselle eläkeläiselle sisustettu koti.

YIT_Smartti_5 YIT_Smartti_3 YIT_Smartti_Kylpyhuone2

Teksti: Minna Pajamies

Kuvat: YIT

 

 

 

Twitter
JAA:   Share this on Twitter LinkedIn Share