Uutuudet

Rakennus- ja sisustustarvikekauppa odottaa kasvua

17.05.2016

Usean hiljaisen vuoden jälkeen rakennus- ja sisutustarvikekaupan myynti on kääntynyt kasvuun. Kasvun moottorina toimii rakentamisen ja asuinrakentamisen kasvuennusteet: rakentamisen ennustetaan kasvavan 3 prosenttia ja korjausrakentamisen 2,5 prosenttia.

 

Rakennus- ja sisustustarvikekaupan Rasi ry:n suhdannetiedustelu vahvistaa käsitystä myönteisestä trendistä. Valtaosa alan myymälöistä ennustaa myynnin joko säilyvän ennallaan tai kasvavan. Yli puolet vastanneista odottaa myös tuloksen paranevan. Alkavan kesäkauden myyntiodotukset alan kaupassa ovat korkealla.

 

”Lämmin toukokuun alku on saanut kotipuutarhurit ja pihojen kunnostajat liikkeelle. Suomalaiset panostavatkin nyt terassilla ja parvekkeilla oleiluun”, sanoo Rasi ry:n toimitusjohtaja Harri Fagerlund. ”Nautiskeluun panostetaan ja kylpypaljujen rinnalle ovat nousemassa vaivattomammat ja erilaisia ominaisuuksia tarjoavat ulkoporeammeet.”

 

Terassien koko jatkaa kasvua. Katetut ja lasitetut patiot/terassit lisääntyvät jatkuvasti. Lämmitetyt tilat pidentävät Suomen suhteellisen lyhyttä pihakautta. Myös parvekkeisiin panostetaan ja enenevässä määrin niillä kasvatetaan hyötykasveja, kuten yrttejä ja pieniä vihanneksia.

 

”Itsekasvatus on ollut selkeä trendi ja sen odotetaan edelleen kasvavan. Kokeilunhaluiset kotipuutarhurit suosivat pieniä syötäviä: yrttejä, chilejä, tomaatteja, versoja ja erilaisia salaatteja. Myös kompostorit ja kasvihuoneet ovat olleet kasvussa”, kertoo Fagerlund.

 

Grillauksen ja kalustamisen osalta odotetaan kasvua. Myös savustimet ja hiiligrillit kasvattavat suosiotaan. Sähkötyökaluissa ladattavat puutarhakoneet ja niiden tuoma helppous ovat kesän selkeä trendi.

 

”Kahden edellisen alkukesän kylmät säät jättivät monen ulko- ja terassimaalausprojektin odottamaan parempia maalausilmoja, joten patoutuneen kysynnän oletetaan purkautuvan tänä kesänä. Puuöljyt ja peittosuojamaalit ovat tänä vuonna myyntikehityksen kärjessä”, muistuttaa Fagerlund.

 

Lähde: Rakennus- ja sisustustarvikekauppa Rasi ry

Kuva: Minna Pajamies

Twitter
JAA:   Share this on Twitter LinkedIn Share