Uutuudet

Ikea testaa kiertopalvelua

11.05.2016

Ikea kokeilee touko–kesäkuussa uutta palvelua, jossa asiakkaat voivat tuoda käytettyjä Ikea-ruokapöytiä, -tuoleja ja -lipastoja jälleenmyyntiin kaikkiin Suomen tavarataloihin. Myyntikelpoisista Ikea-huonekaluista asiakas saa ennalta määritellyn hyvityksen. Myymälä myy kierrätystuotteen lisäämällä tuotteen jälleenmyyntihintaan ainoastaan arvonlisäveron.

 

Kiertopalvelussa tarkoituksena on kokeilla jälkimarkkinoiden luomista käytetyille Ikea-tuotteille ja tuotteiden jälleenmyymistä yhtiön tavarataloissa. Pitkän tähtäimen tavoitteena yhtiöllä on tehdä käytettyjen Ikea-tuotteiden kierrättämisestä yhtä helppoa ja vaivatonta kuin uusien tuotteiden ostamisesta.

 

– Haluamme Ikea-kiertopalvelun avulla antaa käyttökelpoisille huonekaluille uuden elämän. Tiedämme, että käytetyille Ikea-huonekaluille on kysyntää ja tarvetta kaikkialla Suomessa. Kiertopalvelun avulla voimme tarjota luotettavan kanavan laadukkaiden kierrätyshuonekalujen myymiselle ja ostamiselle, kertoo Ikea Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto.

 

Ikea etsii jatkuvasti uusia keinoja tuotteidensa elinkaaren pidentämiseksi eri puolilla maailmaa. Suomen kiertopalvelun kaltaista palvelua on ehditty kokeilemaan muutamassa Euroopan maassa.

 

Kiertopalvelua kokeillaan kaikissa Suomen Ikea-tavarataloissa ja lähipisteessä aluksi 5.5.–30.6.2016. Pilottiprojektista saatuja kokemuksia hyödynnetään mahdollisten tulevien kiertotalousprojektien suunnittelussa ja toteuttamisessa.

 

Teksti: Toimitus

Kuva: Ikea

Twitter
JAA:   Share this on Twitter LinkedIn Share