Sisustus

Wirkkalan jalanjäljillä

31.10.2013

Habitare-messujen aikaan keskeisellä paikalla kuudennen ja seitsemännen hallin rajalla roikkui kutsuvasti yksinäinen, ympyränmuotoinen keinu. Taivutetusta saarnista ja huopatyynystä valmistettu tuoli houkutteli messuvieraita kokeilemaan sen istuvuutta, minkä jälkeen moni päätyi kysymään, mistä näitä saa.

 

”Tämä on vasta prototyyppi, keinu ei ole tuotannossa”, vastaa Sara Kokko, O-tuolin suunnittelija. Selviää, että kyseinen tuote on Kokon kandityö Aalto-yliopiston taideteolliseen korkeakouluun, jonka osastolta tuoli Habitaressa löytyi. Kokon työ keräsi hyvää ja kannustavaa palautetta niin yliopiston väeltä kuin Habitaressakin.

 

Suunnittelija on itsekin työhönsä tyytyväinen.

 

”Halusin tehdä tilakorun: veistosmaisen, kauniin ja funktionaalisen”, Kokko kertoo projektin taustoista. ”Olen aika funktionaalinen suunnittelija ja tykkään käyttöesineistä, mutta tämän kohdalla inspiroiduin Tapio Wirkkalan vaneriveistoksista. Työssäni näkyy siis kerrankin vähän taiteellisempaa lähtökohtaa.”

 

Kokko oli jo ohjaajien palautteen kuultuaan toiveikas sen suhteen, että O-keinu vielä jonain päivänä saataisiin tuotantoon. Habitaresta saatu positiivinen palaute vain kannusti eteenpäin.

otuoli_sara_netti

Sara Kokko jatkaa maisterinohjelmassa Aalto-yliopistossa.

Teksti ja kuvat: Mataleena Siltaoja

Twitter
JAA:   Share this on Twitter LinkedIn Share