Sisustus

Typografiajulisteita Rut Brykin näyttelystä

28.06.2016

EMMA – Espoon modernin taiteen museon toukokuussa avautuneelle Rut Bryk -näyttelylle suunniteltiin oma typografia, joka on innostanut näyttelyvieraita. Nyt typografiasta on tehty myös oma julistesarja, jossa esiintyvät kirjaimet B, R, Y ja K. Typografian ja julisteet on suunnitellut designtoimisto Werklig.

 

”Huomasimme, että näyttelyn avajaisissa ihmiset kuvauttivat itseään kirjainten edessä. Ne kiehtoivat yleisöä. Ajattelimme, että tehdään EMMAn kanssa näistä kirjaimista julisteita. Rajoitettu erä.”, kertoo Werkligin tuottaja Tiina Latva ja jatkaa: ”Rut Brykin kaltaiset taiteilijat ovat meille ja monille muille designereille loputon inspiraation lähde. Kodit ovat täynnä taide- ja muotoiluhistoriaamme astioista huonekaluihin ja tekstiileihin. Originaaleina ja uusina tulkintoina muotokielestä ja eri teemoista. Sinne joukkoon, vaihtoehdoksi Keep calm -julisteelle, haluamme tuoda nämä kepeät ja kesäiset kirjainjulisteet.”

 

Julisteiden koko on 50 x 70 cm ja ne on painettu Suomessa. Julisteita on myynnissä rajoitettu erä museokaupassa sekä museon omassa verkkokaupassa.

rut_bryk_2

Rut Bryk / Taikalaatikko -näyttely on avoinna 4.9.2016 saakka EMMA – Espoon modernin taiteen museossa.

 

Teksti: Minna Pajamies

Kuvat: Werklig

Twitter
JAA:   Share this on Twitter LinkedIn Share