Puutarha

Ihana puutarha saaristossa

20.05.2016

Tulppaanit hehkuvat, linnut sirittävät ja merituuli humisee puiden välistä. Perhe Wahlströmin puutarhassa Vaxholmin saaristolaiskaupungissa kesä on aluillaan ja luonto kukkiin.

 

Villiintynyt kaupunkipuutarha ja herttaisen kodikas talo aivan rannan tuntumassa – siinä syy siihen, miksi Linda ja Jesper Wahlström päätyivät ostamaan myynnissä olleen omakotitalon 13 vuotta sitten.

 

– Puutarha oli melko suuri ollakseen lähes kaupungin keskustassa. Siinä oli korkeuseroja, jotka tuntuivat antavan mahdollisuuksia moneen. Ihastuimme puutarhan rehevyyteen sekä vanhoihin hedelmäpuihin. Meillä kasvaa omenoita, luumuja, päärynöitä sekä erilaisia kirsikoita, Linda kertoo.

45-Trädgården-i-Vaxholm-

 

44-Trädgården-i-Vaxholm- 27-Trädgården-i-Vaxholm-

 

Vaivattoman ja helposti hoidettavan puutarhan salaisuus on Lindan mukaan erilaisissa maanpeittokasveissa. Yhdessä penkissä on jopa köynnöshortensia, jonka talon emäntä on antanut levitä maata pitkin.

 

– Käytän paljon kiviä ja soraa vähänkin suuremman alueen peittämiseen. Kun muutimme tänne, oli puutarhassa käytetty luonnonkiviä, joita me toimme puutarhaan vielä lisää. Puutarha saa ulottuvuutta ja toisistaan poikkeavia tiloja erilaisten materiaalien avulla. Siitä pidän kovasti.

 

– Rakastan tulppaaneja ja yritän löytää sekä varhaisia että myöhäisiä lajikkeita, jotta kukinta jatkuisi mahdollisimman pitkään.

 

Alakerran punapuitteisen ikkunan alla olevassa kukkapenkissä kukkivat tulppaanit punaisen eri sävyissä. Niistä nauttivat ennenkaikkea perheen yövieraat; Linda pitää kesäisin Vaxholmin Bed&Breakfast –majataloa kodin alakerrassa. Sesonki alkaa loppukeväästä. Vaxholm on suosittu lomapaikka niin ruotsalaisille kotimaanmatkailijoille kuin ulkomaisille turisteille.

 

– Vaxholm on kuvankaunis pikkukaupunki saaristossa, vain puolituntia Tukholmasta. Jo sijaintikin houkuttelee turisteja paikkakunnalle.

30-Trädgården-i-Vaxholm- 22-Trädgården-i-Vaxholm- 75-Trädgården-i-Vaxholm--(kopio)

Perhe Wahlströmin saaristolaispuutarhan tarina kokonaisuudessaan löytyy Oma Koti Kullan Kallis -lehden numerosta 4/2016.

 

Teksti: Jessica Hol

Kuvat: Anne-Charlotte Andersson/Ina Agency, Tekstikuva 

Twitter
JAA:   Share this on Twitter LinkedIn Share