Kodit

Kotialbumit vauhdittamaan asuntomyyntiä

04.05.2016

Uuden kodin valintaan vaikuttaa moni seikka varsinaisen fyysisen asunnon lisäksi. Asunnon sijainti, ympäristö ja tarjolla olevat palvelut ovat yhtä olennaisia. Lisäksi se, miten asunto voi palvella tulevaa asukastaan tämän arjessa, harrastuksissa tai työssä ovat yhtä merkityksellisiä. Tätä asukkaan omaa tietoa on hyödynnetty asuntomyynnissä aikaisemmin liian vähän. Ainakin näin uskoo SKV Kiinteistövälitys, joka käyttää nyt asunnon myynnissä apunaan myös asukkaiden itsensä tekemiä tai kokoamia kotialbumivideoita.

 

Idea asukkaiden omien kuvien ja tarinoiden käytöstä löytyi pitkällisen pohdinnan ja tutkimuksen kautta. Kun asiakkaan ja kiinteistövälittäjän käymää yhteistyötä käytiin läpi, nousi kaksi seikkaa ylitse muiden. Asunnon myyjät olivat yleisesti ottaen pettyneitä oman asuntonsa myynnissä käytettyihin esittelyteksteihin. Toisaalta taas usein asuntokaupan jälkeen tapahtunut vuorovaikutus asunnon ostajan ja myyjän välillä osoittautui ostajalle tärkeäksi: he kokivat entisen asukkaan tarinat arvokkaina ja saivat siitä kodilleen lisäarvoa. SKV:n toimitusjohtaja Timo Kaislan mukaan löydökset kuvaavat yleistä tilannetta asuntokaupassa.

 

Niinpä SKV alkoi tarjota asiakkailleen Kodin Tarina –nimistä lisäpalvelua, jossa talon asukas saa itse kertoa omasta kodistaan ja samalla omasta tarinastaan, miten koti on häntä palvellut. Käytännössä se tarkoittaa, että perinteisen asuntoesittelytiedon lisäksi verkosta löytyy niin asiakkaan kirjoittama oma tarina sekä mahdollinen videopätkä, joko tavanomaisena videoina tai kotialbumin kuvista tehtynä videoesityksenä.

 

Yksi tarina kertoo vanhan talon historiasta ja sen käytöstä vuosien varrella, toisen kodin tarina taas lasten leikeistä ja kotia ympäröivästä luonnosta, kolmas perheen hajoamisesta ja uuden onnen löytymisestä. Marraskuussa lanseerattuun palveluun on toistaiseksi tehty noin 800 tarinaa ja vastaanotto on ollut hyvä.

 

Useimmat kiinteistövälittäjät tarjoavat verkossa videoita myytävästä asunnosta. Toistaiseksi SKV lienee ainoa, jonka materiaali on asukkaan itsensä tekemää.

 

 

Teksti: Minna Pajamies

Kuva: Wikimedia Commons/KFP (CC BY-SA 3.0)

 

Twitter
JAA:   Share this on Twitter LinkedIn Share