Kauden parhaat

Pölynimuri muuttuu taidevalaisimeksi

09.05.2016

Tanskalainen puhdistuslaitteiden valmistaja Nilfisk on tänään aloittanut Suomessa pölynimureiden kierrätyskampanjan, jonka tuotoilla lahjoitetaan puhtautta yleisön valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Kampanjassa omat vanhat pölynimurit voi palauttaa Expert-myymälöihin. Osa imureista päätyy taidevalaisimien materiaaliksi ja loput kierrätetään. Keräykseen saa tuoda maksutta kaiken merkkisiä ja kuntoisia imureita. Viimeinen keräyspäivä on 20.5.

 

Osasta pölynimureita valmistetaan 50 taidevalaisinta, jotka myydään avoimessa nettihuutokaupassa. Huutokauppasivusto avataan kesäkuun puolivälissä. Nilfisk lahjoittaa teosten ostohinnan arvosta siivousvälineitä ja -laitteita kohteeseen, jossa niistä on akuutti pula. Yleisö saa valita kohteen äänestämällä.

 

Valaisimet valmistetaan talkootyönä työpajassa, johon kutsutaan nuoria taiteilijoita ja muotoilijoita tutustumaan kierrätysmateriaalien käyttöön taiteen teossa. Työpajaa ohjaa Maikki Pekkala, joka on toiminut muun muassa Flow Festivalin aluevisualistina ja vastannut Slush-tapahtuman kierrätyssomisteista.

 

Nilfiskin mukaan Sustainable Art by Nilfisk –kampanjan kampanjan tarkoituksena on nostaa esille käyttöesineiden muotoilua ja kierrätysmateriaalien käyttöä.

nilfisk_roboimuri_02

Teksti: toimitus

Kuvat: Nilfisk

Twitter
JAA:   Share this on Twitter LinkedIn Share