Etusivulla

Satumainen kesäkoti

10.05.2016

Annie van der Heiden kesäkodissa on satumainen tunnelma. Aika on kuin pysähtynyt suurten puiden takana ja lähellä merta sijaitsevassa talossa. Hornbaekissa Tanskassa sijaitseva kesäpaikka oli löytö, josta Annie remontoi itselleen oman näköisensä kodin. Alkuun talosta riisuttiin kaikki, mitä ei ollut tarkoitus kierrättää, ja samalla kun kiintokalusteita kannettiin ulos talosta, tuli tilalle valo suurten kattoikkunoiden kautta.

 

 

Annien kotona esineillä on tarina ja merkitys, ne ovat tarttuneet mukaan matkan varrella mikä mistäkin. Esimerkiksi kööpenhaminalaisesta antiikkiliikkeestä löydetyt ikkunaluukut istuivat täydellisesti valeikkunan luukuiksi ja täydensivät näin illuusiota oikeasta ikkunasta. Talon väri taas löytyi ovesta, jonka Annie oli tuonut mukanaan ranskalaiselta kirpputorilta Provencesta. Sen harmaanvihreä väri löysi paikkansa sekä talon ulkomaalissa että erilaisina sävyinä sisätiloissa.

 

eteinen_iben_niels_ahlberg

 

kirjahylly_iben_niels_ahlberg kotikonttori_iben_niels_ahlberg keittio_iben_niels_ahlberg

Edelliset asukkaat olivat uusineet keittiön, joka sai jäädä paikoilleen mutta muuttua Annien näköiseksi. Saarekkeen suuri valkoinen pinta maalattiin muissakin tiloissa käytetyillä väreillä ja tekniikoilla. Pöytäpinnoiksi löytyi hiekanväriset tiililaatat ja teräksinen tiskipöytä korvattiin Annien itse ideoimalla betonialtaalla. Nyt keittiö on asukkaansa mielestä toimiva ja tunnelmallinen.

sipulit_2 perhonen_iben_niels_ahlberg

 

Annien koti ja kesäkodin tarina löytyy Oma Koti Kullan Kallis -lehden numerosta 4/2016.

 

Teksti ja kuvat: Iben ja Niels Ahlberg

 

Twitter
JAA:   Share this on Twitter LinkedIn Share