Etusivulla

Roima ripaus Ranskaa

04.10.2016

Elämäntapaopas Jaana Koskivaara-Coniel kunnosti itselleen kodin pieneen Merimaskuun lähelle lapsuudenmaisemiaan. Ensimmäistä kertaa elämässään hän teki kotia itselleen. Takana oli kiertolaisen elämää, 23 vuotta ulkomailla, pitkä avioliitto ja ero. Ensitöikseen vuosi sitten elokuussa, Jaana maalasi talon ulkoapäin. Uuden maalin jälkeen kalliolle rakennettu entinen Merimaskun kunnantalo näytti jo melkein asumukselta, vaikka sisällä vallitsi vielä kaaos.

 

Maaliskuussa Jaana sai Villa Augustaksi nimeämäänsä taloon lämmityksen. Koko talven ajan hän asui joko parinkymmenen kilometrin päässä olevalla huvilallaan tai miesystävänsä luona Turussa.

 

Lämmityksen saaminen oli suuri askel kunnostusprojektissa. Nyt Jaana pääsi maalaamaan sisäpintoja ja lopulta herkullisimpaan vaiheeseen eli sisustamaan.  Muuttokuormassa oli ranskalaisia maalaishuonekaluja kahdeksankymmenen kuution verran. Roima ripaus Ranskaa sävyttääkin uuden kodin sisustusta, jonka värimaailma on lempeä. Valkoisen ohella Jaana on käyttänyt paljon neutraaleja värejä.

merimasku_lahteenmaki_1 merimasku_lahteenmaki_3 merimasku_lahteenmaki_2 merimasku_lahteenmaki_5 merimasku_lahteenmaki_7

 

Jaanaa jututti Paula Bagge ja kuvat otti Ulla-Maija Lähteenmäki.

Lue Jaanan kodin koko tarina Oma Koti Kullan Kallis -lehden numerosta 7/2016.

Lehtipisteissä 4.10.-7.11.2016.

 

Twitter
JAA:   Share this on Twitter LinkedIn Share