Etusivulla

Intiaanikesä meren rannalla

05.07.2016

Kristina Rørbækin ja Troels Askerudin kesäkoti on yhdistelmä yksinkertaista kalastajanmajaa ja toimivaa viikonloppuasuntoa. Tanskan pohjoisrannikolla, noin tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta sijaitseva kesäasunto on ihana lepopaikka niin aikuisille kuin lapsillekin.

 

Mustassa puutalossa onkin todellinen lomatunnelma. Pienestä koostaan huolimatta talosta löytyy kaikki tarpeellinen. Kahdessa pienessä huoneessa on hyvät sängyt, tuvan yhteydessä on suuri keittiö ja avarat pariovet johtavat terassille ja puutarhaan. Isolla terassilla grillataan yhdessä lasten kanssa.

kristina_2_iben_niels_ahlberg

 

kristina_7_iben_niels_ahlberg kristina_6_iben_niels_ahlberg

Talo sijaitsee vanhalla Tisvilden kesäasuntoalueella. Tiheiden pensaiden reunustama puutarha on suojassa ulkomaailmalta. Taloa ympäröivä kasvillisuus on saanut rehottaa rauhassa lähes 50 vuoden ajan, talon rakentamisesta lähtien. Puutarhaa hallitsevat suuret vanhat omena- ja pähkinäpuut.

 

Sisustus on linjakas ja rauhallinen, ja istuu hyvin ympärstöönsä. Se on saanut vaikutteita amerikkalaisesta New England -tyylistä, jonka loivat alun perin pohjoismaiset siirtolaiset. Mukaan on sekoitettu myös skandinaavisia vivahteita, kuten kuva Arne Jacobsenin suunnittelemasta hengenpelastustornista, joka sijaitsee Kööpenhaminan pohjoispuolella.

 

Kokonaisuutta täydentävät hiotut ja valkoiseksi maalatut pinnat sekä yksinkertaisesti kehystetyt, sinisävyiset kalapiirustukset, jotka kaikki yhdessä luovat sisätiloihin persoonallista vivahdetta.

kristina_iben_niels_ahlberg

 

Teksti ja kuvat: Iben ja Niels Ahlberg. Juttu kokonaisuudessaan löytyy OMA KOTI Kullan Kallis -lehden numerosta 5/2016. 

Twitter
JAA:   Share this on Twitter LinkedIn Share